Hashtag No Filter

Osbyrevyn 2017 i regi av Pär Nymark. Ensemble: Camilla Isaksson, Anna-Karin Lennartsson, Lars Magnusson, Pär Nymark, Jessica Persson och Jörgen Sjöberg.
 Aktuell på Borgen i Osby.

Betyg: ❤❤❤❤

När Älmhultsrevyn var ett avslutat kapitel för Lars Magnusson och Jessica Persson anade jag att de inte hade mer att ge i revyväg.

Tji fick jag.

När de nu väl gett sig själva den på att skapa en revytradition i Osby, tyder allt på att de också lyckas.

Det är inte frågan om denna den tredje revyn är bra eller inte. Med tanke på den rutin de båda besitter handlar det snarare om hur bra den är.

Annons

Sin vana trogen lyckas Persson/Magnusson få till en kryddig ensemble, och dessutom förstärka alltsammans med dansarna Moa Bäck och Lisa Eliasson från Älmhults kommun. De har också den goda smaken att anlita Tess Allain, också hon från Älmhult, som koreograf, vilket borgar för högklassiga dansnummer. I varje fall ett av dessa är material för kommande Revy-SM.

Det dröjer inte speciellt många minuter innan jag inser att Osbyrevyn har hittat ett vinnande spår. Även om upplägget är bekant, eller kanske just därför, flyter den här föreställningen på som en fjällbäck i Norge. Först och främst slås jag av den professionella inställningen, vilken drivs av en uttalad vilja att underhålla. Som publik ska man känna glädje, närvaro och att det inte vid något tillfälle ska vara långt till nästa skratt. Precis så fungerar Osbyreyn 2017.

I fjol blev jag irriterad för att Lars Magnusson och Jessica Persson hamnade för mycket i bakgrunden. I år har de tagit ett rejält kliv framåt, samtidigt som de inte tar över föreställningen. Camilla Isaksson briljerar rakt igenom, inte minst sångmässigt. Pär Nymark och Jörgen Sjöberg har självklara kvaliteter medan Anna-Karin Lennartsson fått mindre möjligheter att glänsa, vilket är lite synd.

Vad jag blir riktigt imponerad av är ensemblens förmåga, kalla det vass timing, att sätta replikerna så att de känns spontana. Det där är verkligen en svår konst. För att inte tala om hur storstilat den här revyn lyckas överraska med sina infall.

Det är roligt, det är galet och mitt i allt lyckas man vara personlig, och det kräver också sin person. Dessutom har man en förmåga att få med sig publiken, vilket i sig lyfter ensemblen ytterligare ett snäpp.

Den här nyårsrevyn kräver absolut inte att man bor i Osby för att den ska kännas fräsch. Detta är en proffsig, glammig, snygg och rolig föreställning, även om du bor i Älmhult, Växjö eller Hudiksvall.

Jag är fett imponerad.