Smålänningen

Annons

Väljarna tidigt ute i Traryd

Väljarna tidigt ute i Traryd

Många väljare styrde tidigt på söndagen stegen till vallokalen i Traryds skola. Stundtals var det obruten kö fram till röstmottagarnas bord.
Men efter middagstid tunnade tillströmningen ut och var som glesast sent på eftermiddagen. Vid 20.00 stänger vallokalerna.
Väljarna i Traryds skola tillhör valdistriktet, som omfattar Traryd och Hinneryd.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Tiden är inne för klockrena smycken

Från lila till blått. Från mobiltelefoner till accessoarer.
Efter en makeover förvandlades Telia till Ur och penn.

”Det borde vara Löfven”

– Jag tycker att det är märkligt. Borgarna har inte flest mandat, och det borde vara Stefan Löfven (S) som bildar regering, säger Anne Karlsson (S) oppositionsråd i Ljungby.

Preemus hittades i en hopknuten plastpåse

Katten lades i en plastpåse som knöts ihop och tejpades igen, för att sedan dumpas. Som tur var beslöt sig Sanne Larsson för att gå ut och ta lite luft under sin jobbrast, för vem vet hur det hade gått för lille Preemus annars…

149 åkare på Strömsnäsbanan


Personalbrist dubblar tiden för bygglov

Kommunen tappar tempo på byggsidan och går på knä på miljösidan. Den minsta förvaltningen, bygg- och miljö, har stora utmaningar på personalsidan. Fyra, snart fem, arbetsbord står tomma.

Morgondagens stjärnor tar plats

Troja har tappat många duktiga spelare ifrån förra säsongen, vilket lämnat över mycket ansvar till nästa grupp unga talanger. Ett ansvar 16-åriga Elin Svensson och 15-åriga Maria Lindberg är redo att axla.

Melker Dahl vann skol-SM

Melker Dahl från Älmhult och Linnéskolan tog hem guldet i klassen för högstadieelever då skol-SM i skytte avgjordes på Wendesbanan i Norra Åsum under helgen.

De dokumenterade musikskatten

Märta Ramsten och Gunnar Ternhag är två av Sveriges mest legendariska folkmusikinsamlare och forskare. Nu kommer de båda till Kronoberg för att berätta om sina insamlingar i Småland.
Artikel 2 av 9
Tiden är inne för klockrena smycken
Tillbaka till startsidan