Häromdagen när jag följde resultatrapporteringen för de övriga matcherna online fick man ju en smärre chock när man följde Nybro-Varberg. 11-0 efter första perioden, god natt för Varberg och definitivt god natt för serien. Det som vi i södra serien nästan har skrattat åt och dissat när man följt någon av de andra norra, östra och västra serierna genom åren har nu även kommit till denna södra.

Södra serien som länge varit riktigt jämn och bjudit på den jämnaste tabellen har nu också ett stryklag och att få se något annat än tvåsiffriga resultat är nog inget annat att räkna med när man ser vilket lag (eller bristen på det) som Varberg mönstrar i matcherna efter att ha släppt iväg det mesta av kvalité till andra klubbar runtom.

I detta fall fyllde man upp sitt ihåliga lag med avdankade juniorer från Helsingborg som åkte runt och fick stryk. I min värld enormt omdömeslöst av de ledare och föräldrar i Helsingborg som (varför vet jag inte) skickar sina egna juniorer ”till slakt”, för jag vet att Nybro är ett potent lag med ambitioner där jag förmodar att de flesta spelarna i laget ligger i nivå med vår egen vad det gäller den fysiska biten.

Annons

Jag vet att kulturen och träningen i Helsingborgs juniorer har mycket att önska, man ligger nog inte i topp vad det gäller konditionstest och styrketest på juniorsidan om man säger så, och att slänga in en junior som inte är förberedd till en match av den karaktären tyder bara på väldigt dåligt omdöme från ansvariga i laget och man får ju verkligen hoppas att inte någon blev skadad.

Att man som Helsingborgs Hockey överhuvudtaget släpper iväg sina juniorer till en match mot en av sina förmodade konkurrenter i racet mot Allettan är också något som förvånar. Jag vet att man själv har haft svårt för att få upp juniorer med kvalité till sitt eget A-lag helt enkelt för att de varit för dåliga både fysiskt och hockeymässigt för att slå sig in i laget. Att då låta dem åka till Nybro, få stryk och låta dem släppa in en massa mål (det blev 23–0…) gör ju att racet mot Allettan för Helsingborgs del definitivt har försvårats med tanke på att det kan avgöras på målskillnad (mot Nybro) när sista omgången spelats. Försvårats av sina egna juniorer kan man ju säga, hur tänkte man där?

I skrivande stund är beskedet att Varberg kommer att försöka gneta på hela serien ut, anledningen är att man försöker bli degraderad på sportslig väg vilket gör att man ’endast’ åker ner i division 2 i nuläget, medan man åker ner till division 3 vid händelse av att man drar sig ur serien i förtid.

Dock får jag verkligen hoppas att man drar sig ur i förtid så att vi slipper pinsamheten med tvåsiffriga resultat. Det är extremt dåligt för det varumärke som man försöker bygga upp i Hockeyettan, men framförallt är det otroligt orättvist sportsligt om serien skulle avgöras i en målskillnadshistoria och om något lag skulle missa Allettan på grund detta. Alltså lägg ner omgående så att vi slipper denna diskussion och fars!

Och därmed får man verkligen hoppas att diskussionerna om seriernas utformning är igång där jag tidigare i denna spalt hävdat att det vore bra för alla inblandade om man tog ett krafttag och tänkte om i framtiden serieupplägg.