– Världens barn är Radiohjälpens största insamlingskampanj. 14 av världens ledande humanitära organisationer arbetar med att samla in pengar till världens mest utsatta behövande barn. Insamlingen sker tillsammans med  Sveriges television, Sveriges Radio och Utbildningsradion. Över 100 projekt får del av de insamlade medlen. Temat för insamlingen är Barn- utveckling och framtidshopp, säger Lena Bolmelind som meddelar att de fick in hela 13 406 kronor till Världens barn under Ljungbydagarna.

Hon berättar att RRT stekte hamburgare och skänkte mjukdjur till Världens barn. En medarbetare från Kupan Röda Korset hade barnaktiviteter och gjorde pärlplattor med barn samt Världens barnarmband.

Fortsätter sitt arbete

Vi fortsätter vårt arbete med olika aktiviteter för insamling till Världens barn, berättar Lena och räknar upp aktiviteterna:

– Vi besöker olika organisationer och visar film och samla in pengar, Kupan Röda Korset och Erikshjälpen skänker dagskassor, bössinsamling på valdagen.

– Vi fortsätter med tillverkning av Världens barn armband, försäljning av hamburgare samt bössinsamling sista lördagen i september månad, insamling vid olika affärer sista helgen i september månad samt första helgen i oktober månad.

Lena berättar vidare att det ute på landsbygden görs olika aktiviteter av Röda korsets kretsar. På Bolmsö/Tannåker knackar man dörr och samlar in pengar. Lagan samlar in pengar på valdagen. Agunnaryd har en dag med företagarna i byn och bjuder på tårta.

Annons

– I Lidhult är det första lördagen i oktober och det på ICA där det bjuds på tårta och samlas in pengar, berättar Lena Bolmelind.

Relaterat: Starka ord av trio i Världens barn-konsert
Relaterat: Startat insamling för katastrofområden
Relaterat: Världens barn-aktiviteter under Ljungbydagarna