Annons

"Vi får inga svar"

"Vi får inga svar"

– Det var typiska politikersvar. Vi får inga svar.
Det konstaterade Malin Ljunggren, ordförande i Hölminge Broddagård samfällighetsförening, efter kommunfullmäktige.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

De överväger överklaga beslut om Bäck

– Det är varken bråttom eller kommunens ansvar med en VA-lösning för Bäck.
Det säger Kenneth Pettersson och Mats Höstbo låter sig inte nedslås av att kommunrevisionen inte granskar beslutet om Bäck. De överväger nu att överklaga och har dessutom några fastighetsägare med sig.

Revisorerna granskar inte beslut om Bäck

Det är inte revisorernas uppgift att pröva beslut fattade av kommunfullmäktige. Det meddelar kommunrevisionens ordförande och därmed kommer beslutet om ett verksamhetsområde för Bäck inte att tas upp för granskning.

Miljösatsning gav solceller

Det finns en vilja om att bli mer miljövänlig inom tekniska nämnden. Detta ska uppnås med solceller och kanske en framtida Svanenmärkning. Det har även fattats beslut om en VA-lösning för Sickinge.

Ett förhastat och undermåligt beslut

Det var med bristfällig och delvis felaktig information som fullmäktige beslutade om att ta ansvar för vatten och avlopp i Bäck. Det menar kritiker, som nu vill att beslutet granskas av kommunens revisor.

Politiker utbildades i VA-frågor

I förra veckan hölls en utbildning i VA-frågor för de ledande politikerna i kommunstyrelsen, miljö- och byggnämnden samt tekniska nämnden. Men det var först efter påtryckningar som utbildningen öppnades för alla partier.

Ett undermåligt underlag

Att Ljungby kommun tar på sig ansvaret för vatten och avlopp för 13 fastigheter i Bäck, var en av de frågor som väckte debattlusten i fullmäktige. Från talarstolen hördes anklagelser att vilja köra över kommuninvånarna, om att agera populistiskt och försöka skjuta frågor närmare valet.

Nya frågor avloppsvattnet i Bollstad

Miljöpartiet vill ha svar om K-G Sundgren (C) tycker att avloppsreningen i Bollstad är tillräcklig, och om det är försvarbart att fortsätta att använda anläggningen.

VA orsakade splittring inom Miljöpartiet

I ett mejl till Smålänningen tar miljöpartisten Kjell Jormfeldt avstånd till partikollegan Tommy Göranssons krav att få undersöka kommunens avloppsanläggning i Bollstad.
– Jag tycker inte att jag har gjort något fel, säger Göransson.

Tekniska chefen: "Det finns inget att gå vidare med"

– Tommy Göransson (MP) har inget politiskt uppdrag att utreda VA-anläggningen, säger teknisk chef Sonja Edén och avfärdar Göranssons kritik.

"Definitivt ett miljöbrott"

Tommy Göransson (MP) menar att Ljungby kommun kan göra sig skyldig till miljöbrott då vattnet från infiltrationen på Sunnö pumpas ut i sjön Bolmen. Och han får medhåll från en ortsbo.

Lars forskade om branden

I sommar är det 65 år sedan den stora branden i Ljungby. Mycket stora delar av centrum förstördes och ett 30-tal familjer blev hemlösa. Det är en historisk händelse som för alltid kom att förändra Ljungby och hela centrums utveckling.
Lars Nordqvist i Ljungby, som jobbat i 35 år inom Räddningstjänsten, har forskat om branden. På torsdag kväll föreläser han på Grand i Ljungby om det dramatiska dygnet den 5 juli 1953.

Triss i profiler bjöd på sig själva

När en före detta skolfröken, en före detta minister och en före detta Bondskurk (eller var det bondlurk?) möts kan det inte bli annat än intressant…

Vinterbilderna fortsätter strömma in

Vinterbilderna fortsätter att strömma in och vi vill ha fler. Så plocka med dig telefonen eller kameran när du är ute i det friska vädret. Bilden mejlar du till redax@smalanningen.se. Glöm inte att märka mejlet med ”Vinterbilden”, tala också om vem du är och gärna var bilden är tagen. Är det personer med på bilderna så vill vi ha för- och efternamn på dem.

Gyllene tider för skidåkning

Nu är det gyllene tider för skidåkare.
Med färska spår i Klöxhults går det alldeles utmärkt att ladda upp för Vasaloppet.
– Detta är kanon, säger Hans-Göran Karlsson i Elmhults Sport Club.

Legoutställning i Kulturhuset

En legoutställning går att se i Markaryds Kulturhus under februari månad.

Lagan IBK tog sista chansen

För att playoff-drömmen skulle fortsätta för Lagan IBK var de tvungna att bortabesegra tabelltrean Olofströms IBK.
Och det gick vägen till slut, då Lagan vann en sanslös rysare med 6–5 (0–2, 2–1, 4–2).

Storseger för Ljungby iK

Ljungby iK har kommit in i ett segerstim och tog tredje raka segern i lördags i division 1, via förkrossande 11–0 (3–0, 1–0, 7–0) mot gästande FBC Kalmarsund Ungdom.

Iskyla att vänta - tvåsiffriga minusgrader nästa vecka

Våren har kommit till Skåne - men den som går och väntar på varmare väder i Ljungby får hålla ut ett tag till. Enligt SMHI kommer det kyliga vädret i Ljungby hålla i sig månaden ut - med över minus tio grader nästa vecka.
Artikel 2 av 19
De överväger överklaga beslut om Bäck
Tillbaka till startsidan