Arvid Sand var nyligen med om ett minne för livet. På plats i Los Angeles fick han vara med om visningen av filmen Stjärnhimmel på filmfestivalen Awareness.

Arvid Sand spelar en av huvudrollerna i kortfilmen som handlar om sexuella övergrepp mot barn.

Filmen har fått uppmärksamhet tidigare och visats bland annat på Kulturungdomsdagen i Göteborg, på kortfilmsfestivalen i Cannes och fått pris i London.

Lyfta svårt ämne

Regissören Christian Zetterberg, som har gjort filmen, bygger historien på en sann berättelse. Hans vän hade hela sin barndom blivit utsatt för sexuella övergrepp av sin styvfar.

Hans tanke är att lyfta ett tabubelagt och svårt ämne och att filmen ska kunna visas i utbildningssyfte i skolor.

Annons

Arvid Sand fick rollen som Jacob, som är vännen till den utsatte Alexander, Karl Deleuran-Lundkvist, efter en audition i Göteborg för två år sedan. För att komma på audition fick han skicka in en film om sig själv.

Flera roller

Det är inte första filmrollen för Arvid Sand.

– Det har blivit ett tio-tal filmjobb tidigare, både större och mindre roller. Bland annat har jag varit med i Ikea-reklam och haft statistroller, berättar Arvid Sand, som är kvar i USA till december.

Arvid har också stått på scenen i olika teateruppsättningar.

Intresset för teater föddes i Kulturskolan i Älmhult, där Ingela Widén var engagerad och driftig teaterlärare. Det blev teatersport och musikaler bland annat på lokala scener.

Scenskolan en dröm

I tre år studerade han teater på Katedralskolan i Växjö, nu har flyttlasset gått till Stockholm för en satsning på skådespeleriet.

Drömmen är scenskolan.

– Det vore det optimala, säger Arvid, som dock vet att konkurrensen är stenhård.

Både film och teater lockar lika mycket

– Det skulle vara kul att börja i Sverige och sedan se hur långt man kommer.

Har du någon förebild inom skådespeleriet?

– Jag blir inspirerad av unga skådespelare som också gör sina egna filmer. Det skulle vara kul att vara bakom kameran någon gång också, säger Arvid Sand.