Tips: Se repris och tv-klipp med Wiktoria, både intervjuer och låtar.

Plötsligt stod hon där i andra deltävlingen i lockigt blont hår och en ljus dress som ljuseffekter projicerades på. Wiktoria Johansson fångade svenska folkets uppmärksamhet och hon röstades kvickt vidare till Melodifestivalens final. Väl där kom hon fyra. Det var en upplevelse utöver det vanliga för 19-åringen från Brämhult utanför Borås.

– Det är en resa som man inte riktigt kan förklara, men det är helt otroligt och det är det roligaste jag har gjort i hela mitt liv, säger Wiktoria och fortsätter:

– Jag är främst otroligt tacksam. Jag hade inte många förväntningar på hur det skulle gå, jag ville bara göra mitt bästa och se hur långt det kunde ta mig egentligen. Att folk tyckte om det var viktigast, vilket de gjorde.

Annons

Wiktoria är en av flera artister som ska uppträda i webb-tv-showen Sommarkväll i Gränna och att komma till just polkagrisstaden Gränna ser hon fram emot.

– Det ska bli jättetrevligt, det är så vackert och fint där. Jag var där rätt mycket som yngre.

I sommar väntar förutom Sommarkväll i Gränna, en hel del jobb.

– Nu är det en fullspäckad sommar som väntar där jag ska åka runt på vägarna, sen blir det lite tv, radio och festivaler. Jag är jättetaggad.

De flesta har ju annars mest hört "Save me", är den representativ för hur din musik låter?

"Save me" är rätt genre, sedan så kommer det alltid att komma in olika influenser. Jag gillar gitarren, det organiska, vilket man kommer att höra mycket i den nya singeln också.

Vilken låt är den ultimata sommarlåten för dig?

– Jag får alltid en ny sommarlåt varje sommar, så jag vet inte riktigt. Det är olika. Förra året var det "Ingen annan rör mig som du" med Norlie & KKV. Jag gillar att lyssna på sån musik på somrarna, svensk musik med rapinfluenser.