Det är entreprenörerna Bengan Göransson och Roger Arvidsson som har tagit över arrangörskapet för Sommar i parken. Kommunen är endast med som medarrangör i år.

De spelar i parken

4 juni: Magnus Lang, Ellinor Karlsson, Slappin' Pix Trio

18 juni: Candide, Patrik Sundin, Wexiö ..

De spelar i parken

4 juni: Magnus Lang, Ellinor Karlsson, Slappin' Pix Trio

18 juni: Candide, Patrik Sundin, Wexiö Ladies Light´s

25 juni: Joy Singers, Mr. T & WE, Graceful motion

2 juli: Manuel Fervenza, Johannes & Dieynaba, Mammas Band, BCD (Bengt Johansson, Carolina Lindén och Dalza/Mats Persson)

– Det är häftigt att testa något nytt. Det kändes naturligt att samarbeta med dem som driver hembygdsparken, tycker Karin Hermansson, som är kommunens kultursekreterare.

Lokala band

Annons

Bengan och Roger har gjort om Sommar i Parken ganska rejält, men det finns också det som är sig likt. Evenemanget ska även i fortsättningen hållas på vardagskvällar. Att få till en blandning på musikutbudet har också varit viktigt.

Den allra största skillnaden är att banden är från Ljungby med omnejd. Till exempel kommer musikgruppen Junifamiljen att vara ett stående inslag i programmet. Den mest långväga artisten heter Manuel Fervenza och kommer från Veberöd i Skåne.

– Vi tror att det ger oss en bredare publik. I stället för att satsa pengarna på att ta hit större artister ville vi få med så många lokala band som möjligt, berättar Bengan Göransson.

Får sjunga med

I år blir det fyra konsertkvällar i stället för tre. Vid varje tillfälle uppträder flera artister. Mellan framträdandena utlovas allsång där Bengan Göransson agerar konferencier.

– Vi tänker jobba i sann Berghagen eller Måns Zelmerlöwstil. Nu håller vi på att skriva en egen låt som ska sjungas i stället för Stockholm i mitt hjärta, berättar Bengan Göransson.