Om vi börjar med den tråkiga nyheten är det så att ungraren Istvan Bartalis, med fyra A-säsonger bakom sig i Troja, bestämt sig för att flytta hem till Ungern.

Trojas trupp

Målvakter

Inga

Backar

Alexander Edström

Anton Johansson

Anfallare

Mattias Åkesson

Jacob ..

Trojas trupp

Målvakter

Inga

Backar

Alexander Edström

Anton Johansson

Anfallare

Mattias Åkesson

Jacob Berglund

Alexander Lindqvist Hansen

Hampus Andréen

Ted Nilsson

Markus Nilsson

Mattias Nilsson

Pierré Nilsson-Grans

– Det stämmer. Jag flyger hem till Budapest i morgon (onsdag), hälsar 23-åringen, som med sin bländande skridskoteknik tjusat hemmapubliken under många år.

Åtta säsonger

Totalt har det blivit åtta säsonger i Troja för ”Isti”, där han inledde i juniorlagen innan han fick A-kontrakt.

– Förutom de två åren med Patrik Ross som tränare (2011–13) har det varit underbara år i Troja. Jag har fått mycket goda vänner under den här tiden och det känns ledsamt inombords att vi ska skiljas.

Det mesta tyder på att den nya klubbadressen för ”Isti” blir moderföreningen Alba Volan, som spelar i den österrikiska ligan.

Kan du komma tillbaka till Troja?

Annons

– Jag vet att jag är välkommen och det känns skönt. Jag önskar Troja all lycka i jakten på att komma tillbaka till allsvenskan. Jag vill även påpeka att hade Troja stannat kvar hade jag också gjort det. Så bra trivdes jag här.

Mikael Larsson, sammankallande i sportgruppen i Troja, hade förstås hoppats på en annan utgång.

– Vi hade gärna behållit Istvan i truppen, men vi har samtidigt förståelse för hans beslut. Det är en kanonkille på alla sätt och vis och det är bara att önska honom lycka till i sin moderklubb.

Återvänder

Ett positivt besked för Troja är dock att centern Pierré Nilsson-Grans valt att återvända till moderklubben, där han de senaste två säsongerna spelat för EHC Bregenzerwald i den österrikiska andraligan.

Och på 65 matcher – i serien och play off – producerade Pierré totalt 79 poäng efter 30 mål och 49 assist.

– Fina siffror och vi vet att Pierré tagit ett kliv framåt i sin utveckling som spelare, säger Mikael Larsson.

Efter spela i Troja J18 och J20 flyttade Pierré till div 1-laget IFK Arboga där han gjorde 16 poäng (6 mål+10 assist) på 40 matcher.

– Det är en klok center som är en duktig spelfördelare och som vi hoppas mycket på inför säsongen, slutar Mikael Larsson.