– Två Ljungbygrabbar samt en lovande talang från Frölundas organisation, säger Mikael Larsson, som är sammankallande i Trojas sportgrupp.

En spontan reaktion?

Trojas trupp

Målvakter

Inga

Backar

Alexander Edström

Anton Johansson

Daniel Karlsson

Simon Fernholm

An..

Trojas trupp

Målvakter

Inga

Backar

Alexander Edström

Anton Johansson

Daniel Karlsson

Simon Fernholm

Anfallare

Mattias Åkesson

Jacob Berglund

Alexander Lindqvist Hansen

Hampus Andréen

Ted Nilsson

Markus Nilsson

Mattias Nilsson

Pierré Nilsson-Grans

Oskar Norlöv

Johan ”Bois” Andersson

Jonathan Johnsson

Oscar Andersson

– Att det ser bra ut. Vi får tre killar som vill vara med på resan att ta tillbaka Troja till allsvenskan.

Två backar

Med rutinerade Daniel ”Trucken” Karlsson och den 20-årige backtalangen Simon Fernholm från Frölundas duktiga J20-lag i stallet har backsidan plötsligt fördubblats.

– ”Trucken” behöver ingen närmare presentation. Han har ett stort hjärta för föreningen och vill hjälpa oss tillbaka igen. Han har varit med om den resan tidigare och vill göra det igen. Han är rutinerad och vet vad som krävs, säger Mikael Larsson.

Vad kan du berätta om Simon?

– En ung kille från Stockholm som har Huddinge som moderklubb. Det rör sig om en stor talang och som blev draftad av Nashville för två år sedan, vilket tyder på att han har hög kapacitet.

De senaste två åren har den talangfulle backen, som mäter 196 centimeter och väger 90 kilo, tillbringat i Frölunda J20. Tyvärr drabbades han av en knäskada och fick säsongen spolierad och kom bara upp i 16 matcher där han noterades för nio poäng efter tre mål och sex assist. I plus/minus-ligan kom han upp i +8.

Annons

– Starka papper och vi har fått goda referenser. Det här är en kille som vill spela mycket och siktar uppåt i karriären. Han ansluter till truppen i nästa vecka för att smälta in i gänget, informerar Mikael Larsson.

Comeback

På anfallssidan får fansen stifta bekantskap med ett bekant ansikte då Oscar Andersson, 25 år, bestämt sig för att göra comeback i moderklubben där han närmast kommer från spel i Ljungby HK, som han var med och förde upp i div 2. Oscar vräkte in 75 poäng på 20 matcher i trean och i kvalet till tvåan 16 poäng på sex kamper.

– Strålande siffror, men Oscar är för bra för den nivån. Nu är vi nöjda med att han vill spela för Troja igen och med sin teknik blir han ett spännande inslag i truppen, anser Mikael Larsson och tillägger:

– Att han dessutom är högerfattad är ingen nackdel.

Oscar var på try out med Troja redan förra säsongen, men satsade på studierna istället och spel med LHK i trean.

”Bagarn” opereras

Med Oscar tillbaka öppnar det också dörren för storebrorsan Johan, som för två månader sedan opererade höften.

– Nu har han fått tid för en ny operation för den andra höften. Blir han frisk och känner suget är han givetvis välkommen tillbaka.

Men ”Bagarn” ligger lågt – än så länge.

– Jag är överlycklig för att jag fått den här chansen. Blir operationen lyckad väntar en månad på kryckor innan jag kan träna igen.

Visst är du lite sugen på att spela med brorsan?

– Det skulle vara kul, förstås. Vi får se vad som händer. Jag har varit med och tränat en hel del med gänget och det är ett enormt driv, avrundar Johan ”Bagarn” Andersson.

Den preliminära lottningen till första omgången i söderettan är gjord och för Trojas del väntar hemmamatch mot Kristianstad den 21 september.