För den bästa prestationen svarade Erik i juniorernas helmatch över 3x40 skott, där personliga rekordet putsades med hela 17 poäng upp till 1133 i kvalomgången.

– Det var verkligen otippat, men det var rätt tävling att sätta personbästa på. Skyttet funkade bra och i grundomgången på morgonen var det förhållandevis svalt, säger en nöjd Erik.


Från fjärde finalbanan hängde han sedan med i den nollställda utslagsfinalen fram till blott två skott återstod. Väl där blev träningskompisen Mathias Sjöström, Vimmerby, övermäktig med 439,0-432,3.

– Finalen på eftermiddagen var betydligt varmare och det är ytterligare en faktor som försvårar, förklarar Erik Sundqvist.


Sexa i finalen

Annons

Dagen därpå kvalificerade sig Bergaskytten även till final i herrjuniorernas 60 skott liggande som sjua för att bli utslagen som sexa i finalen.

– Jag var egentligen inte nöjd med vare sig grundomgång eller final, fick inte decimalerna med mig.


Så långt ifrån internationell helmatch man kan komma är grenen korthåll fält, där Erik Sundqvist nådde sjunde placering som bästa länsskytt med 38 träffar av 42 möjliga.

– Högre placering än vad jag hoppats på, trodde det skulle bli betydligt fler höga resultat. Det var ju helt vindstilla. Bommade avståndet på andra knämålet, bedömde fem meter för kort, förklarar Erik.


"Kokade inombords"

Anledningen till att resultaten stannade på en förhållandevis låg nivå genom hela veckan var värmen, som nådde en pik under just fältskyttet där skyttarna går mellan stationerna.

– Man kokade inombords, det var det varmaste jag varit med om, avslutar Erik Sundqvist.


I slutklämmen av veckan lyckades Anders Petersson från Älmhult nå finalen i korthåll ställningar på resultatet 186. Väl där föll han dock med 313 poäng från 14:e till 24:e placering.