– Helt fantastiskt med guld i sportpistol, det är mitt första guld. Standardpistol är min gren och där blev det ett brons efter många års kämpande, det är jag lika glad för, sade Mikael, som även kvitterade ut bronsmedaljen i grovpistol.


Högsta resultatet kom i sportpistolen, där 583 poäng gav segern två pinnar före klubbkompisen Jonas Fyrpihl. I standard räckte 561 till bronsmedalj och i grovpistol gav 574 poäng samma valör.

Överraskning

Annons

Största skrällen för Mickes del kom i snabbpistol, där han inte tränar men nu ställde upp i nybörjarklassen H 1. 554 poäng och en andraplats i klassen ledde ända fram till finalen, där det dock blev respass bland de rutinerade och ofta specialiserade snabbskyttarna.

– Jag sköt 30 poäng över min förmåga i snabbpistol, det var riktigt skoj, noterar Mikael.


När det gäller lagkamperna har Aleholm, föreningen som är knuten till Riksidrottsgymnasiet för skytte i Sävsjö, värvat ihop fyra starka kort. Mikael Nilsson från Ljungby, Anders Magnusson från Växjö, Marcus Andersson från Rörvik och Jonas Fyrpihl från Sävsjö turades om i laguppställningen.

En taktik som räckte fram till lagguld i sportpistol, standardpistol, grovpistol och snabbpistol, det var bara fripistol som saknades. En gren där förhandsfavoriterna från skånska Torna-Hällestad vann i stor stil.

– En helt fantastisk känsla att skjuta i ett sådant lag. Det är lättare att skjuta. Inte minst när det går lite knackigt, då fortsätter man att kämpa på för lagets skull, förklarar Mikael Nilsson.