– Min dator har havererat på grund av bombardemanget av mejl. Jag kan inte läsa dem längre. Det kom som en lavin. Allt är låst, berättar Katarina von Bredow.

Många av mejlen är hotfulla och obehagliga. Hon har blivit kallad för "negerhora" och man har berättat att nu spolar man ned hennes böcker i toalettstolen.

– En person mejlade och sa att jag är en idiot och att han och hans vänner kommer att samla ihop böcker av mig och bränna dem offentligt.

Om det verkligen blivit en bokbål och i så fall var någonstans vet hon inte. Avsändaren var ju precis som de flesta anonym.

Polisanmäla

Annons

Reaktionerna började komma när hon väg på väg hem från Norge där hon varit på författarbesök.

– Jag antar att det är någon form av organisering bakom mejlen till mig. Att människor med samma uppfattning står i kontakt med varandra och delar länkar.

Hon överväger nu att polisanmäla de värsta mejlen.

Brett stöd

Men det har inte enbart varit hot. Katarina von Bredow har också fått ett brett stöd för sitt beslut att försöka flytta från Hjortsberga och mot hatmejlarna.

– Vänner, läsare, författarkollegor och många andra har hört av sig och gett mig sitt stöd. Författarförbundet kommer att diskutera frågan senare i veckan.

Katarina von Bredow betonar att det är med blandade känslor hon funderar på att lämna samhället Hjortsberga.

– Hjortsbergas skola jobbar hårt med värdegrundsarbete och det finns fina och engagerade lärare. Och alla invånare röstade ju inte på Sverigedemokraterna, säger hon.

Hot