– Ja, nu är det dags att tänka på den civila karriären och det känns enbart positivt, meddelar ”Bagarn”, som draftades av NHL-klubben Chicago Black Hawks i den sjätte rundan 2003 i början av karriären.

416 SHL-matcher

Den numera 30-årige centern kom med i Trojas A-lag säsongen 2001–02 där han gjorde tre säsonger innan det bar iväg till Linköping (2004–06, 10–11) i SHL, där han även hann med att representera Timrå (2006–09, 11–13) samt Färjestad (2009–10) och totalt spelade 416 matcher i högsta ligan.

– En rolig tid, förstås. Men allt har sitt slut.

Näst sista året i Timrå blev också tufft för den stryktålige centern som råkade ut för en blodpropp i lungan och karriären var redan då i fara. Men ”Bagarn” repade sig och kom tillbaka.

Höftskadad

Annons

Inför förra säsongen var tanken att ”Bagarn” skulle varva ned i moderklubben Troja, där han även utsågs till lagkapten. Men nya problem hopade sig över centern, som bara spelade tolv matcher och fick se laget åka ur allsvenskan.

– Jag fick problem med höfterna och det gick inte att spela längre.

I våras opererades ”Bagarn” med positivt resultat och meningen var att han skulle fortsätta karriären i Troja.

Men han kom på andra tankar.

– Jag insåg att hockey inte är allt i livet. Jag sökte in till polisskolan och i fredags fick jag besked att jag blivit intagen. Så nu är det dags att packa och flytta till Stockholm. Utbildningen startar den 19 januari och håller på i 2 1/2 år.

Höjdpunkter

Höjdpunkterna i karriären kom 2008–09.

– Jag tog VM-brons 2009 i Schweiz, men året innan, i Kanada, var en ännu större upplevelse. Då spelade jag på toppen av min förmåga och det är ett minne för livet, hävdar ”Bagarn”, som givetvis kommer att följa Trojas framfart framöver.

– Troja kommer alltid att vara laget i mitt hjärta. Jag har även fått hoppa in som expertkommentator när matcherna har visats på webben och det har varit roligt ett extraknäck.

Men i framtiden blir det som polis vi kommer att få se Johan ”Bagarn” Andersson, vars karriär nu alltså är över.