– Det är fantastiskt, det är mitt i ett semesterparadis. Det är det största vi har gjort, det är en satsning på runt 100 miljoner kronor när vi har byggt det färdigt och sålt det, säger Conny Lundgren, delägare i LJ Bygg AB.

Det går bra för LJ Bygg nu, det ramlar in nya jobb hela tiden. Under det senaste året har man därför nyanställt åtta personer och nu har man 52 anställda. I personalstyrkan finns bland annat snickare, murare, platschefer, projektledare och plattsättare.

Snart kommer vissa av dem att få en hel del att göra lite utanför Ljungby.

Utsikt över Bolmen

LJ Bygg tänker nämligen bygga ett nytt bostadsområde vid badplatsen Mjälen vid Bolmens strand, en och en halv mil utanför Ljungby.

Där finns sedan tidigare 13 semestervillor som företaget har ombildat till bostadsrätter och en camping, som man hoppas att någon vill driva. Det blir ett blandat och tämligen unikt bostadsområde.

Annons

Precis intill badplatsen och campingen kommer det finnas totalt 28 villor och 19 bostadsrätter. Nu i vår börjar man bygga sex nya och lite större bostadsrätter, med utsikt över Bolmen.

– Vi har inte byggt något liknande förut, det blir både fast boende och sommarboende. Man ska kunna hyra ut bostadsrätterna precis som man gör i fjällen och delfinansiera sitt sommarboende på det viset, om man vill det, berättar Conny Lundgren.

– Några av bostadsrätterna är redan sålda. Intresset är ganska stort, det är folk från Värnamo, Ljungby, Jönköping och Halmstad som har hört av sig och vill köpa.

Friliggande tomter

De 28 villor på friliggande tomter som Lj Bygg planerar att bygga ska ligga intill bostadsrätterna.

Byggrätten medger både en- och tvåplansvillor på en tomt på 800 till 1 400 kvadratmeter. Den första villan börjar byggas under våren. Priset på bostadsrätterna kommer att ligga på mellan 515 000 till 1 495 000 kronor, med en månadsavgift på 1 400 till 3 900 kronor.

– I de befintliga villorna erbjuder vi en renoveringspeng som man kan utnyttja och till viss del använda ROT-avdrag till, säger Conny Lundgren.