Det har hänt igen. Veteranmotorträffen i Odensjös hembygdspark har växt ytterligare lite till. I år samlades 180 fordon, vilket gör träffen till den största hittills.

– Vi fyllde parken och en stor del av åkern och det är väldigt många som kommer igen märker jag, säger Ola Hemström, vice ordförande i hembygdsföreningen, som nästan tycktes känna att den nog inte får bli så mycket större nu.

Han känns lite tagen av hur dagen utformat sig. Allt började nämligen som en lokal träff för de intresserade i Odensjö, och nu kommer folk från hela södra Sverige - och väldigt mycket tyskar.

– Det tål att tänkas på hur vi kan bemöta dem bättre, säger Ola och funderar på att man skulle slå upp lite tyska skyltar.

En trogen besökare från Danmark som också var på plats var Inge Egede Andersen. Hon var där tredje året i rad, och hittade även i år tredjeårsbesökarna Annika Grimberg och Krister Nilsson, och framför allt deras husvagn MKP från 1968.

Inge berättar att det var precis en sådan hennes familj semestrade med, så att få se en sådan igen väckte starka barndomsminnen.

Inne i husvagnen blev hon ännu mer nostalgisk och hon kände igen lampan, en kaffekanna från 60-talet och hon vet direkt tricket för att kunna öppna lådorna i köket.

– Det är så roligt att få se den i år igen och jag hoppas redan de ska komma igen nästa år, säger Inge.

Är man inte bilintresserad så kan hembygdsföreningen locka med något annat storslaget - våfflorna. Uppskattningsvis gräddades minst 500 våfflor under dagen då de nio järnen ständigt gick varma.

Järnen har, liksom bilarna, många decennier på nacken då de är från 60-talet.

– Det är ingen som vågar köpa nya, skrattar Ola och berättar att järnen faktiskt lagats flera gånger. Allt för att bevara de tjocka, matiga, frasiga våfflorna.