På lördagen firade Vrå marknad jubileum. För 30:e året i rad arrangerades marknaden, som årligen lockar tusentals besökare.

– Redan vid klockan elva var det helt fullt på parkeringen. Sedan har det varit lång kö till matserveringen hela dagen, berättade Johnny Svensson, marknadsgeneral.

Det samarbetsvilliga vädret gjorde att extra många kom på lördagen.

– Vädret var perfekt hela dagen. Det var lagom varmt, vilket lockade många. Men det blev aldrig något besöksrekord, berättade Johnny Svensson.

Närmare 5000 personer besökte marknaden. Allt från lokalbor till turister, från framför allt Danmark och Tyskland, begav sig till marknaden för att se vad årets upplaga hade att erbjuda.

– Jag har kommit hit i många år och det är väldigt trevligt. Det är ju en ganska liten marknad men mycket folk kommer och det är roligt, menade tysken Heiner Lanzer, som semestrar i Sverige.

Arrangörerna satsade inte på några nyheter i år. I stället fokuserade de på att bredda utbudet.

– Vi satsar, i möjligaste mån, på att ha många knallar som säljer olika saker, berättade Johnny Svensson.

59 knallar fanns på plats på lördagen. Besökarna kunde bland annat köpa olika trähantverk av lokala hantverkare men också råvaror av närproducenter. Många av de yngre besökarna passade på att åka karusell och hoppa i hopptornet.

– Det finns mycket att titta på och köpa. Jag gillar utbudet och det är därför som jag åker hit nästan varje år, berättade Lena Axelsson från Jönköping.

Över 60 ideella arbetare möjliggjorde jubileumsmarknaden. På lördagseftermiddagen hjälptes de åt med att plocka ihop allting och städa efter besökarna.

– Utan deras hjälp hade det inte gått; de är fantastiska! På kvällen, när allt är nerplockat, samlas vi och grillar tillsammans, avslutade Johnny Svensson.