Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera åldringsbrott i Ljungby - polisen vädjar om hjälp

En äldre kvinna anmälde på torsdagsmorgonen att hon hade utsatts för brott i hemmet. Två personer ska ha tagit sig in i kvinnans hem och bestulit henne på föremål.

Polisanmälan kom på torsdagsmorgonen men brottet ha ska skett under onsdagen vid 16-tiden.

Enligt uppgifter har två personer lurat sig in hos kvinnan och därigenom lyckades de stjäla föremål från kvinnan. En av personerna ska ha stulit föremålen medan den andre pratade med kvinnan i hemmet.

– Hon har blivit av med smycken, två stycken ringar, säger Stephan Söderholm.

Kvinnan är 81 år och bor i området Kvarnarna i Ljungby.

Strax innan ska grannen, en äldre man i 85-årsåldern, blivit utsatt för ett liknande brott. Det är oklart om det rör sig om samma personer, men polisen jobbar i nuläget efter teorin att det rör sig om samma förövarare. Det är oklart om de kom över något av värde i det sistnämnda fallet. De två gärningsmännen uppges vara en kvinna och en man.

Polisen vädjar nu om hjälp och uppmanar allmänheten att höra av sig om man sett något misstänkt. Kvinnan ska vara runt 170 centimeter lång och vara mörkhårig. Mannen ska vid tillfället vara klädd i kostym. I nuläget har polisen inga vidare uppgifter kring signalement. För att höra av sig till polisen så kan man ringa telefonnummer 114 14, eller till 112 vid pågående brott.