- Nej, det är många olika faktorer som inverkar, säger hon och nämner några.

- Musiken, humorn och personligheten.

Och förresten är hon inte alltid glad.

- Självklart har jag liksom de flesta mina dystra stunder. Men när jag står inför en publik, så ger jag alltid intryck av att vara glad.

I går kunde publiken i Älmhults kyrka lyssna till den glada Lisa Maria Klingvall.

Hennes mångsidighet har länge varit känd hos svenska folket. Hon är idrottskvinna, sångerska, författare, konstnär, föredragshållare och programledare i tv i en och samma person.

Kyrkan i Älmhult var fylld till sista plats redan en halvtimma i förväg. Kyrkoherde Marcus Lejon uppskattade antalet besökare till cirka 350.

Annons

Hon föddes utan armar och med ett ben kortare än det andra. Hon har inte tillåtit sitt handikapp vara ett hinder i vardagen och karriären.

Hennes kändisskap började på 80-talet då hon inom handikappidrotten som simmerska vann VM-guld och slog världsrekord.

Sedan har framgången fortsatt som sångerska, som mun- och fotmålande konstnär, som författare och inte minst som ytterst efterfrågad föredragshållare.

- Jag är nästan ständigt ute på resor, säger hon.

I veckan som gick kom hon hem från en resa till Japan och fortsatte direkt till framträdanden i Göteborg, Umeå, Stockholm och alltså Älmhult.

Hon kidnappades 2010 i tv-programmet Här är ditt liv. Detta accelererade hennes engagemang.

- Året efter var jag inbokad 200 dagar.

Rubriken på programmet i Älmhult var Våga drömma. Den är hämtad från hennes tredje och senaste bok, som innehåller episoder och anekdoter ur hennes liv.

Samma innehåll hade hennes berättelse i Älmhult - kryddad med mycket humor och en hel del sång.

- Det kommer att skrattas i kyrkan i kväll, lovade hon i förväg.

Bland sångerna kan nämnas O store Gud, enligt Klingvall känd över hela världen. Först sjöng hon på japanska, övergick till engelska och avslutade på engelska tillsammans med kyrkobesökarna. Som avslutning sjöng hon tillsammans med Jubilatekören under ledning av Mia Andersson You race up.

Medverkade gjorde också diakonen Agneta Grimberg.