Under onsdagen mötte ÄIF Akademin Special Olympics Kroatien och fick storstryk med 0-6.

- Vi mötte gruppens i särklass bästa lag och de borde egentligen varit med två divisioner högre upp och spelat. Men vi höll ihop defensiven och det är första matchen kroaterna inte gjort tvåsiffrigt på sina motståndare, rapporterade ÄIF-ledaren, Pär Angser, som ville ge hela laget beröm för en stark insats.

Men trots det tunga nederlaget slickade man såren och tog sig an dagens andra match med stort mod. Man avslutade gruppspelet på ett magnifikt sätt och gjorde tvåsiffrigt mot Skepplanda. ÄIF inledde mycket stabilt och drog ifrån till 6–0 i första halvlek, innan Skepplanda kom med i målprokollet.

I andra halvlek var det lugna gatan och ÄIF kunde defilera hem segern.

– Matchen mot kroaterna på förmiddagen var nyttig för oss. Nu spelade vi riktigt bra igen och det var en gedigen insats över hela linjen, kommenterade ÄIF-ledaren Pär Angser.

Noterbart är att Gabriella Andersson gjorde sitt första mål efter fem år i Akademin då hon spikade slutresultatet 10–3.

Tvära kast

Efter gruppspelet stod det klart att laget skulle göra upp om tredjepris under onsdagen. Men efter flygplansstrul för finallaget Special Olympics Kroatien förändrades förutsättningarna. Laget från Kroatien tvingas lämna walk over och istället intar Älmhultsgänget deras plats i finalen mot Grunden Bois White.

- De är ett jäkla spöke för oss. Vi har mött dem i Gothia flera gånger tidigare och slagit dem i grundspelet men sen fått stryk av slutspelet.

- Men nu har vi kanske fått ett trendbrott, vi fick stryk av dem i grundspelet i år så då kanske vi kan ta dem i slutspelet istället denna gång, kommenterar lagledare Pär Angser som är mycket glad över den plötsliga finalplatsen.

- Ikväll har spelarna en egen kväll med lite skoj och godis. Men vi får nog sätta oss ner och gå igenom lite taktik sen ikväll, vi brukar vanligtvis inte vara så taktiska men har man gått till final i Gothia så får vi allt se till att försöka vinna, skratta han avslutningsvis.

Finalen mot Grunden Bois White går av stapeln klockan 12:00 på torsdagen.