Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre dricker oftare än yngre

Den totala alkoholkonsumtionen i Sverige har minskat successivt sedan 2004, enligt en ny rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN). Bland personer över 65 år har den dock ökat. Gruppen 65–85 dricker i genomsnitt alkohol sex gånger per månad, i gruppen 19–29 år ligger snittet på fyra.

"Den äldsta åldersgruppen tillhör en generation som har med sig vanan att dricka mer än sina föräldrar. Det handlar alltså inte om att de ökar sitt drickande när de blir äldre, utan att det är andra människor i åldersgruppen", förklarar Ulf Guttormsson, avdelningschef på CAN, i ett pressmeddelande.

De yngre dricker sig dock berusade i högre utsträckning än äldre. Alkoholkonsumtionen har minskat mest bland män under 50 år, men män dricker fortfarande mer än kvinnor i alla åldersgrupper.