Lidhult

Bild 1 av 4 Marta Johansson, Roswita Svensgård, Kerstin Persson och Agneta Jonsson.

Tack vare Kampradstiftelsens projekt trivselresor för äldre är det flera äldre som kommit ut på utflykter de inte annars skulle fått möjlighet till. Även Lidhults hemtjänst och Björkäng har varit iväg på flera resor.

Den första resan gick till Ullared. Det blev mycket handlat och en rolig upplevelse för Aina Andersson och Lasse Persson. Med på resan var personalen Iwona Faber-Jurasz och Solveig Jureén

Nästa resa gick till bonadsmueét i Unnaryd. Det var Marta Johansson som önskade att få åka till bonadsmuseét  och personal hörde sig för om fler var intresserade, och det var både Kerstin Persson och Roswita Svensgård. Personalen som följde med var Eva Brunke och Agneta Jonsson.

När deltagarna anlände till bonadsmuseét tog Sören Kabell emot och bjöd på en intressant guidad tur på museét med många berättelser om bonadsmålning och inte minst från trakterna i Vrå. Efteråt blev det fika i den härliga trädgården. Hemresan gick över det vackra Odensjö och där hanns också med ett litet stopp vid det hus Roswita har bott i många år.

Den tredje resan gick färden till Halmstad och hotell Svea där fyra herrar fick avnjuta en god trerätters meny. Allt eftersom de boende på Björkäng och hemtjänstmottagare kommer med önskemål gör personalen allt för att önskemålen ska gå i uppfyllelse. I augusti åker ett gäng till Odensjö hembygdspark och äter våfflor och tittar på den årliga utställningen.

– Det är en fantastisk möjlighet vi har fått genom detta projekt som är till stor glädje för många, säger Agneta Jonsson.