Alex har tidigare skjutit nordisk trap med Berga som hemmavist, men till denna säsongen blev det dels fokus på grenen skeet och byte av klubb till Ljungby, som de senaste åren satsat hårt både i trapen och skeeten.

Med 189 träffar av 200 möjliga nådde han bronspallen efter särskjutning över åtta skott. Till guld krävdes 191 och silver 190 träffar.

– I och med att det är första riktiga säsongen i skeet så är jag mäkta nöjd med helgen. Kul att kunna hålla nerverna i styr, inte minst i särskjutningen, förklarar Alex.

Alexander är en av flera skyttar som satsat hårt på skeet sedan Alvesta tog ett initiativ att väcka den så kallade Kronobergsserien. Serien som nu genererar såväl medaljer som stort deltagarantal från länet vid SM.

– Jag har nytta av tidigare erfarenheter i trapen, men har fått alltmer blodad tand för skeet och framöver blir det nog ännu mer fokus på den olympiska varianten, avslöjar Alex.

För Ljungby som helhet är Hanssons framgång ett kvitto på att klubben är på rätt väg. Dels engageras alltfler aktiva och i själva serien var det Ljungby som utmanade de rutinerade herrarna i Växjö Jaktskytteklubb om totalsegern.

– Vi har goda träningsmöjligheter och det kommer fler utövare. Jag tycker att det är viktigt och kul att ta hand om de nya. Det var så jag själv blev omhändertagen i början, förklarar Alex.

De övriga länsmedaljerna togs genom Håkan Karlsson (guld veteran 50), och Staffan Dahl (silver veteran 60) från Växjö samt Jonas Lindborg (veteran 70) från Alvesta.

För lerduveskyttarna återstår nu DM i olympisk skeet i Gnosjö till helgen samt Länsmästerskapet i Alvesta sista helgen i månaden.

MIKAEL SVENSSON