Kyrkoherde Magnus Hedin blev lite chockad när han först hörde idén, men var snabbt med på noterna.

– Jag tänkte varför inte. Jag tycker ju framförallt att det är roligt att folk gifter sig, säger han.

På söndagen sa Michael Allansson och hans Eva Österlind ja till varandra i självaste älgtornet, under den traditionella älgmålsbönen i Härlunda kyrka.

Magnus Hedin berättar att gudstjänsten arrangeras varje år som en uppstart inför älgjakten i Härlunda eftersom jakten är en viktig del i bygdens kultur. Men i år blev den något särskiljt.

– Det är nog ingen som gift sig under Älgmålsbönen tidigare och inte i älgtornet. Så detta är nog något lite historiskt, säger Michael Allansson.

Jakt-temat var genomgående och när Martin Rydén sjöng "Den vilda" kunde paret inte riktigt hålla tillbaka tårarna.

– Jag var skakig i benen hela tiden och jag skakare lite fortfarande. Men detta är så roligt, säger bruden Eva Österlind direkt efter vigseln.

Sång bjöd också Virestad-Härlunda kyrkokör på som bland annat sjöng "Sverige".

Förutom älgtorn och musik med vilt tema uppmanads gösterna att bära jaktkläder och brudbuketten var dekorerad med vackra detaljer från skogen.

Att det skulle bli ett bröllop med jakttema var kanske inte helt oväntat med tanke på vilka Eva och Michaels intressen och hur de träffats.

– Det var på en hundpromenad med våra jakthundar som vi möttes för ett och ett halvt år sedan. Sen är vi ju båda intresserade av att jaga även om Evas intresse vuxit mer senare, säger Michael Allansson.

Paret bor till vardags i Roslagen. Men Mikael som är från Häradsbäck är alltid tillbaka till hemtrakten under älgjakten varje år.

– Det som lockar med att jaga är att man förvaltar överskottet som finns i naturen. Det kanske låter hårt, men egentligen är det inte så stor skillnad mot att hugga träd, säger Michael Allansson.

Efter vigseln fortsätter paret självklart på det inslagna spåret.

– Bröllopsresan kommer att tillbringas i Häradsbäcks älgskogsmark. Vi kommer jaga måndag och tisdag innan vi åker tillbaka hem till Norrtälje, säger Michael Allansson.

Efter middagen bjöds kyrkgästerna på korv med bröd innan brudparet och den närmsta familjen försvann vidare till församlingshemmet för middag.