Det mörkläggs inom vårdpersonalen i Älmhult vad gäller covid-19. Vissa får testas när de har symptom och många får testas först när de är symptomfria bara för att se så man är frisk när man ska jobba nästa gång.

Själv var jag långledig och bad om att få bli testad då jag hade ont i halsen och feber men blev nekad av min chef, jag fick till svar att du är ju långledig. Till saken hör att jag jobbat då vi hade brukare som blivit sjuka i covid-19 och jag hade varit nära dem utan skyddsutrustning. Mina besvär blev sämre och min son blev också sjuk så vi gick till läkaren, han förstod min oro att jag jobbat med covid-19 brukare. Läkaren kunde inte erbjuda oss något test eftersom ingen av oss hade andningsbesvär och behövde sjukhusvård. Han sa att min chef kunde ge mig en tid för provtagning istället.

Jag var åter igen i kontakt med min chef och sa att jag inte kan jobba så jag sjukskriver mig. Frågan jag fick: – är det någon som kan handla till dig? – Nej svarade jag, jag är ensamstående och sonen min är också sjuk. Hör av dig på måndag om du är symtomfri så får jag ordna en tid för test, är det negativt så kan du jobba fick jag till svar.

Jag är både orolig för mig och min son, har oro och ångest.

Orolig