Kommunens besparing skulle innebära att de äldre inom hemtjänsten inte längre skulle erbjudas mjölk till maten.

Beslutet som fattades den 29 april fick anhöriga att protestera. Även Älmhultspolitikern Bo Bergsjö (L) var kritisk till beslutet.

Nu skriver Älmhults kommun i ett pressmeddelande att man väljer att ta tillbaka beslutet.

– Beslutet kring att stoppa mjölk som alternativ måltidsdryck har gått för fort, och det är tydligt att vi har brustit i informationen. Nu ska vi i stället se över våra rutiner för att leverera rätt mängd mjölk till våra brukare, säger Charlotte Nygren-Bonnier, socialchef i Älmhults kommun, i pressmeddelandet.

Beslutet togs efter information om att det skulle finnas en risk med hållbarheten på mjölken samt att mycket av mjölken slängs.

Tanken var att det skulle börja gälla den 1 juni – men så blir det alltså inte.

I stället kommer man nu undersöka möjligheten till bättre och säkrare transporter ut ett hållbarhetsperspektiv. Man kommer också att mäta hur mycket mjölk som går åt.

– Vi har fått ett förslag om att lägga till en ruta på matsedeln så de som vill ha mjölk kan välja det, vilket är väldigt klokt och vi kommer att titta närmare på det. Det viktiga är att alla som vill ha mjölk efter 1 juni fortfarande kan få det, säger Charlotte Nygren-Bonnier.