Först ut i Smålänningens #kandulova var Ann-Sofie Koch som arbetar på Resia i Ljungby. När hon fick möjligheten att ställa en fråga till kommunpolitikerna valde hon att fråga om Aspebacken.

Aspebacken - ett härligt område

"Kan du lova mig att kvarteret Aspebacken, gamla stålgjuteriets område, under nästa mandatperiod utvecklas till att bli ett härligt område i Ljungby kommun där det finns kultur, där det finns expansiva företag, bra näringsliv och även bostäder?" frågar Ann-Sofie Koch kommunpolitikerna i Ljungby.

Redan i januari 2015 hölls ett dialogmöte om kvarteret Aspebacken och i mars 2017 beslutades en reviderad projektplan för området. Enligt Ljungby kommuns hemsida planeras byggstarten ske under 2020 och att det är färdigt 2022.

Mer än en mandatperiod

Från flera av partierna nämns att det är osäkert att man kommer hinna göra kvarteret Aspebacken helt färdigt inom de närmaste fyra åren.

"Jag tror att kvarteret Aspebacken kommer att utvecklas till ett härligt område, men att det kommer att ta längre tid än en mandatperiod" svarar Kjell Jormfeldt, ordförande i Miljöpartiet.

En liknande ståndpunkt som Miljöpartiet tar Centerpartiet, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna.

– Det är svårt att lova något. Ambitionen är att den ska utvecklas under nästa mandatperiod, men det är många faktorer som påverkar, säger Lars Solling, gruppordförande för Liberalerna.

Vänsterpartiet och Moderaterna svarar ja på frågan. Båda meddelar också att man vill framhäva läget vid Lagan och kanske bygga bostäder, skola och lokaler för kultur. Likaså Kristdemokraterna meddelar att man har en ambition att påbörja utvecklingen av kvarteret Aspebacken men att det tar längre tid för området att bli helt klart.

Relaterat till artikeln