Ljungbybon, som tidigare var anställd inom skolan i Ljungby kommun, även varit ungdomsledare i Troja Ljungby har suttit häktad sedan den 22 mars.

Något som slog ner som en bomb Samma dag som mannen blev häktad blev han också avstängd från sin anställning hos Ljungby kommun. Avstängningen gällde sedan fram till i början av somras då hans avtal med Ljungby kommun löpte ut.

Misstankarna mot honom gäller brott som ska ha inträffat mellan januari 2015 och den 20 mars i år. Bland annat rör det sig om ett sexuellt utnyttjande som ska ha skett i samband med datorspelsevenemanget Dreamhack i Jönköping. Barn ska även ha utnyttjats av mannen för sexuell posering och kränkande fotografering.

Det var vid en husrannsakan i mannens bostad det gjordes fynd som väckte misstankarna.

Utredningen har dragit ut på tiden och åklagaren Anna-Karin von Schoultz och även Emma Berge som tagit över ärendet har fått begära förlängd åtalstid vid flera tillfällen.

Det då det ska handla om ett omfattande material att analysera.

Hur många barn som är inblandade i utredningen och som förhörts har varken Anna-Karin von Schoultz eller Emma Berge velat svara på. Inte heller var barnen är bosatta.

– Men det handlar om massa förhör, sa Emma Berge

En sak som tagit tid är att gå igenom teknisk utrustning som i-pads, datorer och telefoner, men även att identifiera barnen och att identifiera i vilka fall de kontakter som hållits med mannen omfattas av ett brott.

Åklagaren Emma Berge ser nu utredningen som klar, men har ändå begärt och fått ytterligare tid för att väcka åtalet mot mannen.

– Det tar tid att sammanställa materialet även för att väcka åtalet, säger hon.

Den häktade Ljungbybo har tidigare nekat till brott, men under utredningens gång har vissa medgivanden gjorts.

Kan du säga något om mannens inställning har ändrats, om han erkänner brott?

– Nej, jag uttalar mig inte i detta förrän åtal har väckts, säger Emma Berge.