Jag skulle vilja berätta hur det kan se ut, att vara gay i dagens samhälle. Jag bor i det lilla samhället Strömsnäsbruk tillsammans med min pojkvän sen två år tillbaka. Vi har alltid känt oss accepterade för dom vi är och välkomnade men för ett par dagar sen så skedde det något fruktansvärt. Någon gick lös på vår bil och ristade in hakkors, homofobiska och rasistiska slagord. Hela den trygga värld vi levde i, vändes upp och ner över en natt.

Att vakna och se att se bilen totalt vandaliserad någon på grund av vår sexuella läggning och utländska härkomst gör mig bestört. Skall inte vårt samhälle få vara ett samhälle där alla har rätt att existera? Vad kan politikerna göra för att vi alla skall kunna känna oss trygga efter detta?

Många har hört av sig till mig efter detta och är också oroliga att det ska ske igen. Vi har många vänner i samhället som stöttat oss på olika sätt, men skulle vilja sända några ord till våra beslutsfattare, om att vi vill se mer poliser i vårt samhälle, och förbud mot nazistiska grupperingar och demonstrationer! Stoppa våldet och hatet.

Vägrar vara tyst!

Relaterat till artikeln