Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Augustspecial i Litteraturpodden: Är Osebol årets bästa svenska bok?

Under veckan har sex medarbetare på redaktionen läst årets Augustnominerade böcker. I ett samtal i Litteraturpodden pratar deltagarna om titlarna som har chansen att utses till årets bästa svenska bok.

Litteraturpodden leds av Emilia Söelund och Sophia Magasanik. I det här avsnittet deltog även Marie Johansson Flyckt, Johan Fingal och Hanna Källqvist som alla har läst Augustnominerade romaner.

– Det är svårt att förutspå hur juryn tänker, men Sem-Sandbergs bok skulle absolut vara en värdig vinnare, säger Johan Fingal som har läst romanen "W.".

Marie Johansson Flyckt läste Daniel Gustafssons debutroman "Odenplan" och tycker att det vore roligt om den fick årets Augustpris. Boken handlar om en pappa som försöker återknyta kontakten med sin lilla son:

– Den blev nästan en bladvändare, även om jag inte tror att det var avsikten. Men det är skickligt gjort, säger hon.

Hela samtalet om årets Augustnomineringar finns att lyssna på i Smålands litteraturpodd. Podcasten finns även på Soundcloud eller i din vanliga poddapp.