Turnén började i våras, fortsätter under 2017 och troligen även 2018.

– Jag fick faktiskt idén till den här turnén när vi ville boka konserthuset i Växjö, säger Babben. Det visade sig vara omöjligt. Varenda kväll var det komiker och andra artister som uppträdde där.

Hon fick sig en tankeställare, och började fundera på varför alla tvunget skall uppträda på samma plats. Överallt finns det ju nöjeslokaler dit sällan någon kommer.

– Det var då vi bestämde oss. Vi skall besöka 100 platser över precis hela landet - och det skall vara platser där jag tidigare inte uppträtt.

Babben har en karta hemma där hon placerat en nål på varje ort som hon har uppträtt på.

– Med utgångspunkt från den kunde vi börja planera in fyra nya orter i varje landskap. Vi har ju 25 landskap, så för att nå 100 platser fick det bli så.

För Smålands del blir det Markaryd, Hultsfred, Blomstermåla och Skillingaryd som besöks av expeditionen.

– Jag har ju tidigare varit i både Älmhult och Ljungby, men Markaryd blir nytt för mig.

Snart finns det en knappnål för Markaryd på Babbens karta.

Den stora Sverige-exepditionen inleddes i våras. Då hann man med sex landskap.

2017 års vårturné omfattar nio landskap. Den inleds den 26 januari i Simrishamn och avslutas den 7 maj i norrbottniska Långträsk. Hela vårturnén är klar - och biljetterna har släppts.

Första anhalt i Småland är Markaryd den 16 februari.

Ofta blir det fullsatta hus på showerna. Kanske blir det så att många just denna vecka passar på att köpa Babben-biljetter som julklappar.

Möjligen fortsätter turnén med några landskap i höst - allt beror på hur planerna på en tv-produktion slår ut.

Hela expeditionen beräknas avslutas under 2018.

Varje framträdande på expeditionen innehåller en lokal del.

– Jag känner ju Göran Ebenhart i Markaryd. Kanske kan jag få lite tips av honom. I Osby känner jag ju Lasse Magnusson, så jag kan uppdatera mig med honom.

Framträdandet i Medborgarhuset i Osby sker under Babbens skånska resa den 28 januari.

När julen är firad - för Babbens del sker det i år i Stockholm - drar förberedelserna igång för den nästa fyra månader långa expeditionen i jakt på 32 nya nålar till kartan.

Men Babben är mer aktuell än så. Under våren ses hon mycket i tv som programledare i det nya humorprogrammet "Bäst i test".

– Programmen är inspelade och skall sändas i SVT på fredagar kl. 20.00.

Babben och David Sundin håller i trådarna i programmet, där Bianca Kronlöf, Pia Johansson, Kodjo Akolor och Claes Malmberg deltar tillsammans med andra gäster. Deltagarna får en hel del bisarra utmaningar.

– Det är nog det allra roligaste jag gjort för tv, säger Babben.

Sven-Inge Idofsson

s-i.idofsson@smalanningen.se