Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båda misstänkta för mordet på 70-åringen i Markaryd förblir häktade

De två män som åtalats för att ha mördat en 70-årig man i Markaryd förra sommaren ska förbli häktade i väntan på dom, enligt ett beslut från Växjö tingsrätt.

Beslutet kan tyda på att männen, som båda är födda 1971, kommer att dömas för brottslighet som ger fängelsestraff. De båda åtalades i början av maj misstänkta för mord alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Den 70-årige mannen hittades död och bunden i skogen utanför Markaryd i början av augusti. I samband med det misstänkta mordet stal männen, som är från Ukraina, 70-åringens bil och lämnade senare under sommaren Sverige via Öresundsbron.

Efter en internationell efterlysning kunde den ena mannen gripas utmed en motorväg i Tyskland den 20 augusti. Den andre greps i december i Polen. Rättegången mot männen avslutades i veckan och domen från Växjö tingsrätt väntas den 7 juli.

TT

LÄS MER: Åklagaren under sista rättegångsdagen: "Ibland är man på fel ställe vid fel tillfälle"

LÄS MER: Chatt från rättegången: Uteslutet att det kan vara någon annan

LÄS MER: Här vallas de misstänkta mördarna i tingsrättens garage: ”Han låg så här”