Efter att ha varit på min träning på lasarettets bassäng så ställer jag mig återigen frågan:

Hur är det egentligen tänkt att man ska kunna duscha och byta om samtidigt upp till 24 personer i damernas omklädningsrum?

Det får knappt plats 12 stycken samtidigt om man ska kunna hänga upp sina kläder och vid behöv kunna sitta på bänken framför kläderna. Många med värk behöver sitta och byta om. Och vi ska vara 24 stycken där! Det är även en brits upphängd på väggen ovanför en av bänkarna. Den tar en stor del av utrymmet där man ska hänga kläder. När upp till 12 personer badat klart och ska duscha och byta om kommer det samtidigt upp till 12 personer som också ska klä av sig och duscha för att sedan bada. Jag får ofta lite panik. Som utbränd är detta jobbigt. Man har ingenstans att ta vägen. Jag har börjat att lägga mina kläder på golvet i en hög och sedan ställt mig i kön för att duscha. Och står man och väntar på en plats att sitta så kommer man för sent till sin badtid. Jag blir så stressad av detta. Om man i stället skulle komma ännu tidigare innan de badande stigit upp så får man sedan, efter att ha duschat, sitta blöt och kall och vänta på att det är dags att få bada. Det är inte bra om man har värk.

Damernas omklädningsrum behöver verkligen byggas ut snarast. Annars så får man väl duscha och ta på sig baddräkt hemma och åka i morgonrock till badet. Men det går inte för man måste ändå duscha när man kommer dit.

Badet är en mycket stor tillgång för oss med värk och andra sjukdomar. Och vi klarar oss inte utan att få träna i detta varma vatten. Men vi behöver ett större omklädningsrum. Och kanske fler duschar. Och vi vill inte att några badtider ska dras in. Vi behöver så många tider som möjligt.

Viktigt med bassängträning i värme