Den 15 september dömdes den 30-årige Ljungbybedragaren i Växjö tingsrätt till två års fängelse för grovt bedrägeri.

Smålänningen har skrivit flera artiklar om mannen det senaste året. han ska betala skadestånd på ungefär samma summa till de drabbade.

– Jag ångrar mig oerhört mycket. Vad ska jag göra? Skadan är redan skedd, sade bedragaren under förhandlingarna i tingsrätten i Växjö.

Orsaken till att det inte blev ett högre straff är att mannen tidigare är dömd till sex års fängelse för andra bedrägerier, vilket innebär att det totalt blir åtta år.

Redan den 19 september 2016 dömdes

Hans fru dömdes då till villkorlig dom för penninghäleri, grovt brott, i samma mål.

Den domen överklagade han till Göta hovrätt i Jönköping, även hans fru överklagade. Han skulle ha infunnit sig till huvudförhandlingar där förra hösten. Men förhandlingarna ställdes in efter att bedragaren ordnat ett läkarintyg.

Enligt det intyget mådde han för dåligt psykiskt

Bedragaren har däremot inte överklagat den senaste domen på två års fängelse för grovt bedrägeri. Den domen har nu vunnit laga kraft, meddelar Växjö tingsrätt.

Hans 54-åriga svärmor dömdes i samma mål till 115 dagsböter och villkorlig dom för grovt penningtvättsbrott. Hon har nu överklagat den domen till hovrätten och yrkar på att åtalet mot henne ogillas.

En 72-årig man från en ort i Ljungby kommun dömdes till 115 dagsböter och villkorlig dom för medhjälp till grovt bedrägeri. Även han överklagar sin dom till hovrätten. Han vill bland annat att åtalet om medhjälp till grovt bedrägeri ogillas och att man undanröjer hans skyldighet att betala skadestånd på 241 000 kronor.

Mannen ska bland annat ha upplåtit sitt konto för insättningar och uttag. Han ska även ha medverkat vid telefonkontakter med de drabbade männen och sagt till dem att han själv fått 15 miljoner kronor av bedragaren, enligt rätten.

Bedragarens fru dömdes i samma mål till åtta månaders fängelse för grovt penningtvättsbrott.

Båda hon och hennes mamma hade upplåtit sina konton för insättningar och uttag och gjort överföringar på 7,5 miljoner kronor som kom från två av de drabbade männen, enligt tingsrätten.

Hustrun och svärmodern berättade under rättegången i början av september om bedragarens spelmissbruk och menade att de trodde att pengarna kom från spelvinster och från prostitution.

Bedragaren, hans fru och hans svärmor häktades i juni i år. Svärmodern släpptes på fri fot i somras. Bedragaren och hans fru kommer att vara häktade tills domen vinner laga kraft eftersom det finns en risk för fortsatt brottslighet.