Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Benjamin Ingrosso sjua i Eurovision: ”Stolt”

Sverige med Benjamin Ingrosso i täten slutade på sjunde plats i Eurovision Song Contest. – Jag är stolt, sa Ingrosso efter finalen. Vann gjorde Israel som representerades av Netta med ”Toy”. Lissabon

Med ”Dance you off” fick Benjamin Ingrosso jurygruppernas gillande och låten fick flera tolvor. Efter att jurygruppernas poäng redovisats låg Sveriges bidrag tvåa. Men tittarna tyckte annorlunda – när tittarrösterna presenterades fick ”Dance you off” bara 21 poäng.

– Det är lite surt såklart, sa Benjamin Ingrosso till TT efter lördagens final och funderade på om låten med sitt minimalistiska framträdande kanske behövde fler lyssningar för att fastna.

– Alla nummer i år var så himla stora och med pyro. Om man inte har sett den förut kanske den försvinner lite, sa han.

Samtidigt framhöll han att han var väldigt nöjd med sjundeplatsen.

– Jag är stolt, juryn trodde på mig. Nu blir det fira och fest, sa han till Aftonbladet på efterfesten.

Sverige slutade på 274 poäng, vilket var bäst av de nordiska länderna, skriver TT.

Vinnare blev Netta från Israel med låten ”Toy” som fick 529 poäng. Låten har inspirerats av metoo-rörelsen.

– Det är en låt om att att finna sin styrka generellt. Den handlar om de som blivit tillbakahållna, om folk som säger till dig att du inte är smal nog, inte smart nog, inte bra nog att göra något du vill göra, sa Netta till Aftonbladet tidigare i veckan.