När Hanna var fjorton år så fick hon sin första kamera, det passade henne ypperligt då hon två år senare kom in på Mediagymnasiet. Mycket hamnade på bild och bilderna delade hon med sig av på en fotoblogg.

Så gick hon över till Instagram där hon numera har 17 000 följare. Snart började hon också dela med sig av egna tankar och plötsligt fanns den bara där, Hannas egen blogg hanshen.se.

– Jag fortsatte eftersom jag tyckte att det var roligt, intresset bara ökade och jag ville inrikta mig mer på någonting som jag själv var intresserad av. Fotografering, kläder och smink låg nära till hands. Det var ju sådana bloggar som jag själv gick ut på, säger Hanna.

Mestadels är det sminktips och kläder som Hanna bloggar om men också inlägg om det mesta. Stöter Hanna på ett ämne som intresserar så blir det gärna ett inlägg om det. Ett tag var det många i hennes umgänge som pratade om att skaffa barn och några som blev föräldrar. Då satte Hanna fingrarna på tangenterna och delade med sig av sina tankar kring detta.

En annan gång läste hon om självskadebeteende och tänkte till och skrev om ämnet.

Nu är det ju många som faktiskt lever på att blogga och visst är det en dröm som även Hanna har.

– Det tar tid att komma fram med en blogg, det krävs att man har ett visst antal följare för att man ska kunna leva på det. Ju fler följare man har desto intressantare blir man för olika företag att annonsera just på min blogg. Man får själv vara ganska aktiv med att hitta företagen som kan vara intresserade. De riktigt stora bloggarna behöver inte leta, de är en bra reklamplats för företagen.

Hanna lotsar runt på bloggen och visar hur det fungerar. Hon plockar fram en sida där hon har satt ihop klädtips för killar.

Väl inne på sidan kan man klicka vidare på exempelvis de jeansen som hon valt ut och då kommer man in på återförsäljaren. Med detta trillar det in antal kronor till Hanna, skulle någon handla just dessa jeans tack vare Hannas inlägg så går mellan tio till femton procent till Hanna.

Hon kan också få i uppdrag att testa olika saker, oftast är det kläder och smink. Då får hon istället produkterna gratis och utlovar i sin tur visst antal inlägg om dessa produkter.

Där är Hanna noga med att aldrig sälja sig själv, ärlighet gäller och är hon inte nöjd med det hon testar så skriver hon det. Ibland vill företagen kontrollera vad hon skrivit innan hon lägger ut det och oftast uppskattar hennes ärlighet.

– Det finns mycket regler och det är bra, jag måste uppge om mina inlägg innehåller reklamlänkar. Liksom att jag måste skriva om att det kan vara ett samarbete mellan mig och den jag skriver för, annars blir det något som kallas dold marknadsföring. Man lär sig snart vad som gäller men också att dra sina egna gränser.

Det är många timmar om dagen som Hanna lägger tid åt sin blogg, rolig tid som även uppskattas av bloggens läsare. Självklart är det en liten dröm om att kunna leva på den i framtiden.