Linus Johansson fick aldrig chansen i moderklubben IF Troja-Ljungby. I stället tog han den långa vägen till eliten via spel i amerikanska juniorligor, division 1-spel med Nittorp och Olofström, en succésäsong i Norge med Storhamar och en stark säsong i allsvenskan med Mora.

De senaste säsongerna har den 26-årige centern växt till en av SHL:s mest uppskattade centrar – först i Djurgården och numera Färjestads BK. Den gångna säsongen blev det även några matcher för svenska landslaget Tre Kronor.

Nu har Ljungbykillen chansen att åka över Atlanten och testa vingarna i världens bästa hockeyliga – NHL.

– Rent konkret har jag inget papper framför mig just nu, men det finns en möjlighet att åka över och testa. Helt enkelt måste jag bestämma mig vad jag känner är bäst för mig själv, säger Johansson till Hockeynews.

Enligt sajten har NHL-intresset funnits i några månader. De uppger också att Linus måste bestämma sig senast den 15 juni, alltså på lördag, om han vill ta chansen i Nordamerika nästa säsong.

– Det är ingen dans på rosor att kunna ta en plats där borta. Det vet man om. Men samtidigt vet man att alla som spelar hockey, det är allas dröm. Man får se hur det blir. Man får gå på magkänslan, säger Linus Johansson till sajten.