Landsbygdsupproret hade bjudit in lantbrukare från hela Sverige för att visa sitt missnöje mot myndigheter som inte har betalat ut fullt EU-stöd under 2015. Över hundra var anmälda att delta under protesterna, men drygt hälften av dem dök upp.

Jag är besviken på uppslutningen. Vi borde vara fler som är här och visar vårt missnöje, sa Joakim Jansson.

Lantbrukare och sympatisörer samlades i minusgrader utanför Jordbruksverket för att lämna över en kravlista till ledningen på Jordbruksverket.

Listan innehåller nödvändiga åtgärder för böndernas överlevnad. Det har varit väldigt många lantbrukare som har fått lägga ner eftersom EU-stödet inte har betalats ut, säger Jonas Johannesson, informationsansvarig
 från Jönköping.

Mötet pågick bakom stängda dörrar tillsammans med generaldirektören Leif Denneberg och Anders Egonson, ansvarig för utbetalningar på Jordbruksverket.

Det var lite hårda ord under mötet, sa Sören Axelsson, grundare till Facebook-föreningen "Lantbrukare som fått nog"

Men han och Fredrik Nordin från Landsbygdsupproret var ändå förhållandevis nöjda efter överläggningen som pågick under drygt en timma.

På det hela taget var det ett givande möte. De har nog inte greppat konsekvenserna av icke utbetalat stöd, men de är också pinsamt medvetna om att pengarna måste ut, sa Sören Axelsson.

Ander Egonson var väldigt nöjd efter mötet.

Det var givande. Det är bra att få perspektiv på saker, exempelvis hur kontrollanter uppträder vid kontroller och att vi måste fortsätta jobba mycket med bemötande och attityder, sa han.

Varför har inte pengarna betalats ut i tid?

Vi har en helt ny jordbrukspolitik sedan 2015. Det tar sin tid innan alla delar kommer på plats. Det är samma problem i alla medlemsländer. Sverige ligger väldigt bra till i förhållande till övriga medlemsländer. Vi är ett av fem länder som har betalat ut mer än 80 procent av direktstödet före årsskiftet,

Kommer ni betala dröjsmålsränta?

Nej. Det kan vi inte göra. Vi har faktiskt på oss fram till sista juni 2016 att betala ut direktstöden, säger Anders Egonson.

Utbetalningarna sker i så snabb takt som möjligt och att de fortsätts betalas ut kontinuerligt under torsdagar.

Vi var på plats och sände live från upproret. Repris kommer läggas ut här om en stund.