På onsdagen kom domen från Haag i den Internationella krigsförbrytartribunalen för det forna Jugoslavien eller Jugoslavientribunalen som den kallas.

Domare Alphons Orie läste upp domen där Ratko Mladic döms för bland annat folkmord, etnisk rensning, brott mot mänskligheten, mord och krigsbrott.

Han dömdes till livstids fängelse. Ratko Mladic fälldes på tio av elva åtalspunkter.

Ratko Mladić fördes ut från rättegångssalen precis innan domen skulle avslöja sitt beslut, skriver .

Dagens dom var den sista och kanske viktigaste efter Jugoslavienkriget.

Den åtalade Ratko Mladić, även kallad Bosniens slaktare, var högste befälhavaren för den bosnienserbiska armén. Han stod inför rätta anklagad för folkmord i Jugoslavien kriget 1992-1995.

Rättegången har pågått sedan 2012. Tusentals vittnen har hörts under åren som rättegången har pågått.

Ratko Mladić är 74 år idag och greps 2011 för bland annat sin roll i folkmordet i Srebrenica 1995. Där dog 8000 muslimska män och pojkar. Domstolen menar att han gjorde sig skyldig till folkmord.

Han åtalas även för folkmord i andra delar av Bosnien-Hercegovina, för etnisk rensning, för terror mot invånarna i Sarajevo under den över tre år långa belägringen av staden samt för att ha tagit FN-personal som gisslan.

I Sarajevo beräknas hela 10 000 människor ha mördats under belägringen.

Ratko Mladić nekade till alla åtalspunkter. Han har under rättegången hävdat att han bara försvarade sitt folk. Dödandet utfördes av enskilda individer och polisstyrkor men inte på order av Ratko Mladić, enligt hans försvare .