Bruno Edgarsson (C), ordförande i Svenska kyrkans stiftsfullmäktige i Växjö stift, säger att han definitivt är motståndare till Pride och att han inte kan förlika sig med hbtq. Han tror att det har blivit en trend bland unga människor att bli homosexuella och säger att det glorifieras att vara homosexuell. Centerpartiet har nu skickat ut ett pressmeddelande där man tar starkt avstånd från Bruno Edgarssons uttalanden.

– För oss i Centerpartiet är alla människor lika rätt och värde en självklarhet. Vi har kämpat för homosexuellas rättigheter både i Sverige och utomlands, bland annat genom att varje år delta i Pride, skriver Per Schöldberg, distriktsordförande för Centerpartiet i Kronoberg.

– Det råder ingen tvekan om vart Centerpartiet står i den här frågan. Hela frågan handlar om mänskliga rättigheter och där är Centerpartiets uppfattning glasklar, fortsätter han.

Centerpartiets kommunkrets i Ljungby kommer hantera frågan om Bruno Edgarssons uttalande och Per Schöldberg förutsätter att den kyrkopolitiska gruppen tar upp frågan till diskussion.