Viljan, energin och målmedvetenheten är det inget fel på. Däremot har Christina Petersson inte samma stöd av sitt ena ben som hon hade före olyckan 2011. Hon vred knät när hon skulle sitta upp på en häst. Men 2013 var hon tillbaka i sadeln igen, trots obalans och begränsad styrka i benet.

Smålänningen berättade för ett år sedan att Christina siktade på Paralympics i september 2016. Men hur gick det?

– Det är väldigt många och komplicerade kvalregler, så det svenska laget kom på plats 13 och det krävdes att vi skulle vara bland de 7 bästa, så Sverige kvalade inte in.

Men Christina siktar på nya mål, samtidigt som hon har Paralympics om fyra år i tankarna.

– OS är alltid ett mål.

Men förutom att åka på nordiska mästerskap, tävla i SM och träna inför EM i Göteborg, så har Christina börjat sprida budskapet om parasport, som innebär att rida eller idrotta trots att man har ett funktionshinder.

– Innan skadan visste jag knappt vad pararidning var, och att det fanns sådan verksamhet inom förbundet. Men jag har upptäckt att det finns väldigt mycket hjälpmedel.

Som till exempel en dubbelsadel med sele så att man kan sitta två på en häst. Ungefär som vid tandemhopp när man hoppar fallskärm.

– Jag tar med mig Fyrste till ridklubbarna och visar på honom. Jag vill försöka lyfta att pararidning finns och att man kan tävla, även på lägre nivåer.

– Vi funkisryttare, som vi själva kallar oss, kan hitta nya sätt att fortsätta med vår sport.

Christina Petersson menar att en skada inte tvunget behöver sätta stopp för all sport och idrott.

– Det tar tid att acceptera att det inte blir som innan. Men det går att hitta andra vägar.

I midsommarhelgen är det dags att packa bilen igen för att åka till Finland. Teamet runt Christina och tävlandet består av man och barn, mamma och pappa. Alla hjälper till med något, och det behövs.

– Jag kan inte göra allt själv, för jag har svårt att röra mig. Det blir allt jobbigare för mig att gå. Därför har jag skaffat en el-moppe så att jag kan spara på krafterna, säger Christina och skiner upp.

Att hitta nya vägar är som sagt hennes sätt att gå vidare.