Du formulerar dig så här:

Jag har en fråga till alla butiksägarna i Ljungby. Trots att ni pratar om att man ska handla lokalt, så kan jag räkna era besök i min butik på mina 5 fingrar, hur kommer det sig? Handlar ni själva lokalt....?

Tacksam för svar.

Varför skickar du ut den här något provocerande frågan?

– Jag känner de flesta handlare, och har även jobbat med dem i evenemang, så jag vet vilka de är. Det är förvånansvärt få man ser i butiken trots att de alla sannolikt har behov av någon elektronik.

Hur borde det vara menar du?

– Om man saknar något i en butik så säg till så tar vi hem varan. Ju fler som handlar i Ljungby ju större utbud har vi råd att ta hem. Det är Ljungbyborna som bildar staden och handeln.

Menar du att butiksägare och övriga Ljungbybor handlar borta för mycket?

– Man kan inte förbjuda någon att åka iväg och kolla, men man kan ju ändå handla hemma.

Har ni märkt av konkurrensen från Elgiganten?

– Absolut, och det finns ju fler i centrum som säljer elektronik, som Axells, Janerdahls och Maxi som säkert också känner av det. Kolla på hur det har gått för Växjö centrum. När Samarkand har byggt ut så går butikerna i stan på knäna.

Så du tycker det var fel beslut av Ljungbys politiker att satsa på Ljungbyporten?

– Ja, Ljungby är för litet för en extern handelsplats. Däremot hade jag inte haft något emot fler elektronikaffärer eller sportaffärer i centrum. Tittar man på Värnamo så tänkte de också satsa på ett köpcentrum vid infarten, men bromsade i tid och satsade på centrum i stället som nu blomstrar.

Så vad ska de styrande i Ljungby göra nu då?

– Centrum blir jättefint så fortsätt att satsa och fyll upp centrum och gör det attraktivt så att folk lockas hit. Nya arenan påverkar också och gör hela Ljungby attraktivt. Parkeringsplatser vill folk ha, och tåg har man pratat så länge om nu. Det behövs för att man enkelt ska kunna ta sig till Ljungby.

Vilken typ av affär saknar Ljungby anser du?

– En möbelaffär. Men något annat som behövs är radiokanaler där vi handlare kan annonsera. Men det är ju radioskugga i Ljungby så hit når knappt Mix Megapol och liknande kanaler. Är man i Växjö hör man att mycket annonsering sker i radio, så satsa på radio så att det blir lite mediatryck här i Ljungby.