Ännu återstår några dagar av augusti, så det finns chansen att förändra resultatlistan. Kom dock bara ihåg att alla fångstrapporter måste vara inlämnade senast den 7 september för att fångsten skall räknas in i tävlingen.

Under de senaste veckorna har flera stora gösar rapporterats.

David Jonsson, Annerstad, har tagit en solklar ledning. Den 12 augusti fick han en gös som nästan nådde 10-kilosgränsen. Den vägde 9.860 gram, var 97 centimeter lång och fångades i Bolmen.

Tvåa i klassen ligger nu Gustav Yngvaldsson, Ljungby. I Flåren har han fått en 90 centimeter ång gös som vägde 7.100 gram. En fin gös, drygt fem kilo, har också fångats av Johan Rydell, Bolmsö, i Bolmen.

13-årige Erik Rexfelt från Falkenberg har fiskat i Bolmen. Han har fått en gädda på 10,2 kilo, och med den har han lagts sig på tredje plats i gäddklassen.

Än finns chansen att anmäla sin storfisk till tävlingen, som anordnas av Smålänningen och Abu-Garcia. De stora fiskarna skall med sportfiskemetoder ha fångats under tiden 15 juni till 31 augusti inom Ljungby, Älmhults eller Markaryds kommuner.

Fullständiga regler med anmälningskupong publiceras i Smålänningen och Veckobladet i stort sett varje vecka under hela sommaren, men kan också fås på Smålänningens redaktioner.