Tre gösar på mer än sju kilo rapporterades, och den allra största fångades av David Nilsson, Annerstad, som liksom i fjol blev slutsegrare i klassen. Hans gös på 9,86 kilo, fångad i Bolmen den 12 augusti, gav honom segern med mer än 1,5 kilos marginal.

David går för övrigt in på andra plats i tävlingens maratonlista, det vill säga den resultatlista där man räknar in alla storfiskar som fångats och rapporterats i Smålänningens och Abu-Garcias sommarfisketävling. Tävlingen har pågått sedan 1989. Det är den enda av årets storfiskar som går in på tio-i-topplistan i maratonligan.

Det blev ingen ändring i den absoluta toppen i någon klass under de sista veckorna. Däremot dök det upp nya på prisplats i alla tre klasserna.

Slutlig tvåa i gösklassen blir Andreas Nilsson, Ljungby som i Bolmen fått en gös på 96 centimeter och 8,22 kilo. Trea slutade Gustav Yngvaldsson, Ljungby,som fått en 7,1-kilosgös i Flåren. Andreas är också en tidigare vinnare i gösklassen, och har i år också fått fina fiskar även de båda övriga klasserna.

Andreas lägger också beslag på andraplatsen i abborrklassen, men åt tidigare ledaren Ronny Gustafsson fanns inget att göra. Hans abborfångst i Bolmen mitt under högsommaren på drygt 1,5 kilo räckte till seger med nästan 200 grams marginal.

Andreas Nilsson tog sin största abborre på 1.335 gram i Bolmen under andra halvan av augusti.

Trea i klassen kommer Johannes Bodi, Ljungby, som fått en abborre på drygt kilot.

Under de sista veckorna rapporterades också en stor abborre, fångad av Ulf Gustafsson, Ljung. Han fiskade i Bolmen och fick en abborre på 867 gram.

Miros Tesnjak, Älmhult, vann gäddklassen med en 12-kilosfångst, närmast följdes han av Viggo Andersson, Ljungby, som i Lagan fått en gädda på 11,62 kilo. På tredje plats hamnade Gustav Holub Andersson, Annerstad. I Kösen fick han en 10,3-kilosgädda. Andreas Nilsson, Ljungby, har rapporterat en gädda på 9,1 kilo fångad i Möckeln.

De tre främsta i varje klass kommer att prisbelönas under hösten.