Svenskar har i regel blivit mer vana vid utlandsresor jämfört med 1980 när Lasse Åbergs komedi hade premiär. Men många kan säkert fortfarande känna igen att det kan bli lite nervöst inför resan och även lite rörigt med saker och ting när du är på plats på din semesterort långt hemifrån. Resebyrån E-Beach klargör att de absolut har förståelse för att den känslan lätt kan infinna sig.

– Är man osäker på något inför solsemestern tycker vi alltid att man ska höra av sig, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på ebeach.se i ett pressmeddelande.

Här är de tio roligaste frågorna och synpunkterna som resebyrån har tagit emot:

1. Jag vill reklamera min resa till Mallorca. Under sommarveckan när jag var där var det 30 grader varmt i Sverige och bara 28 grader på Mallorca. Jag känner mig lurad. Vad ska man med en solresa till när man kan få sol och bad hemma?

2. Jag vill hålla koll på lite saker på internet under solsemestern, exempelvis min internetbank och blocket.se. Finns det något sätt att komma åt svenska hemsidor på Greklands internet?

3. Behöver man betala inträde till stränderna utomlands?

4. Jag äter alltid ägg till frukost. Finns det ägg på Cypern?

5. Jag hör av mig angående min bokade resa. Det står att jag inte har några reserverade sittplatser, betyder det att jag måste stå upp hela vägen till Gran Canaria?

6. I ett mail jag fick gällande min flygbokning stod det att jag behövde checka in på min flygbokning, vilket jag gjort. Men jag undrar om jag också behöver checka ut efter resan?

7. När man åker på solsemester förväntar man ju sig en viss svenskhet på resmålet… det fanns det inte här! Det kändes alldeles för utländskt.

8. Vi vill gärna bo på ett hotell bara för vuxna, men vi ska ta med våra barn. Tror du det går bra ändå? De är ganska lugna så jag tror inte det gör något.

9. Jag bokade endast hotell med er, men jag får väl ändå flyg och transfer på bokningen? Jag valde all-inclusive och då har jag hört att allt ska ingå.

10. Det var jättesvårt att kommunicera med den spanska lokalbefolkningen, nästan ingen kunde svenska.