BK Astrio ramlade förra säsongen ur division tre. Med den trupp man har nu så blir det mycket svårt för deras seriekonkurrenter att lugga dem på förstaplatsen i serien. En drös namnkunniga spelare har anlänt med rutin från division ett och högre.

Det var också gästerna som inledde piggast. Man drog igång ett högt tempo och satte MIF-försvaret på rejäla prov. Man kom runt på kanterna och ett par bra försök skapades där Johannes Idström gjorde bra parader. I matchminut femton kunde inte MIF freda sig längre. Astrio kom runt på högerkanten i en snabb attack och med ett distinkt avslut såg man till att ta ledningen.

När halvleken var på väg att rinna mot slutet så fick MIF en hörna. Erik Åberg bredde en perfekt macka till Johan Ligård som distinkt vann sin nickduell och med kraft tryckte dit kvitteringen för MIF.

En rejäl kalldusch för gästerna som hade kontrollerat halvleken till fullo. Lite justeringar i halvlek av manskapet för att underlätta för vårt mittfält som i första halvlek jobbade två innermittfältare mot BK Astrios tre.

MIF fick lite mer boll och kunde jobba sig lättare upp i banan. Men gästerna var hela tiden superfarliga i sin attack. Tillsammans med ett flertal parader av Johannes i målet så höll man ifrån sig baklängesmålet. När matchen gick mot sitt slutskede så mattades gästerna en del. Det blev lite mer MIF sista kvarten.

Två jättelägen dök upp. Båda signerade Johan Nilsson. Först ett avslut från utkanten av straffområdet som dock landade i ribban. När matchen sen gick in på tilläggstid var det ytterst nära ett segermål för MIF. Ett anfall med ett par små korta passningar och väggar friställde Johan Nilsson med målvakten. Dock gick skottet över.

Att summera så var det en mycket nyttig genomkörare mot ett mycket mycket bra motstånd. Nyttigt att få känna på naturgräset inför kommande helgs seriepremiär som sker på bortaplan då MIF styr kosan till Helsingborg för match mot Råå IF lördagen den 13 april.