Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det drar ihop sig i fisketävlingen

Sommarens fisketävling rullar på, och fortfarande finns det chans att anmäla sina storfiskar. Den extremt varma sommaren har påverkat fisket en hel del men nu har det tagit fart på allvar

Fisketävlingen pågår till den 15 september och storfiskar måste vara anmälda till [email protected] senast sju dagar efter fångstdatum. Som vanligt är Smålänningen arrangör tillsammans med Abu-Garcia och Ljungby Fishing.

– Sommarens hetta och höga vattentemperaturer har gjort att fisket efter till exempel gös har varit väldigt annorlunda mot tidigare år, säger Pontus Bengtsson på Ljungby Fishing.

Sparar energi

- De större gösarna går ner på bottnen och spar sin energi medan de mindre söker syre och betesfisk i ytan långt mer än vanligt. Sista veckorna med nedåtgående vattentemperaturer och vindar har börjat syresätta vattnet igen. Fisket har tagit fart på allvar inför den stundande hösten som för oss entusiaster många tycker är den bästa fisketiden på året.

– Gäddan kommer in på grundare vatten och abborren äter sig fet inför vintern., säger Pontus.

Tid kvar

Än är det tid kvar att vinna fina priser från ABU och i kategorin fritidsfiskare på gös finns det stor chans att göra en bra placering.

– Till ungdomarna kan jag ge tipset att ge sig ut och ta en gädda. Det kan löna sig, säger Pontus Bengtsson.

Prisutdelning kommer ske i början utav oktober på Ljungby Fishing.

Sedan förra rapporten har flera fina fiskar rapporterats. På vertikalfiske i Bolmen har Gunnar Nordh fått en gädda på 116 centimeter som vägde 9,1 kilo. Fredrik Karlsson, Strömsnäsbruk, har fått en gädda på 7,25 kilo. Ville Dahlberg har i Bolmen fått en 2,2-kilosgös, som han tävlar med i ungdomsklassen. Tobias Kvant har i Kösen fått en fin abborre på 32 centimeter.