Så var det dags för anhörigstödet att drabbas av nedskärningar! När ska nedmonteringen av vårt välfärdssamhälle få ett slut. Varför är det alltid de ”mjuka” värdena som drabbas. Är det inte på tiden att våra politiker slutar stoppa huvudet i sanden och ser den verklighet de styrande har satt oss i och ta konsekvenserna av detta.

Varför inte ta en paus i till exempel utsmyckning av gator och torg och byggandet av skrytarenor. Inte ens den vackraste trasmattan kan vara till glädje för utarbetad hemtjänstpersonal, lärare eller någon som sliter ut sig för att ta hand om en anhörig.

Att bli gammal i Sverige känns skrämmande. Jag har svårt att förstå att man har regler som säger att hundar inte får vara ensamma mer än fyra timmar och en häst får inte gå ensam i hagen – men en ensam gammal man eller kvinna kan få sitta ensam i sin stuga hela dagarna och får vara mer än tacksam om hemtjänsten hinner innanför dörrarna innan den måste stressa till nästa vårdtagare. Är det så vi vill ha det?

Det måste bli ett slut på alla dessa nedskärningar inom välfärden och vi måste bestämma oss för över vilket samhälle vi vill lämna över till våra barnbarn.

Det är faktiskt våra skattepengar som alla hederliga och arbetande svenskar betalar in och förväntar sig att politikerna förvaltar på bästa sätt. Vi är era arbetsgivare och har både rätten och skyldigheten att säga upp er om ni missbrukar vårt förtroende.

Barbro Olsson