Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duo från Ljungby SS tävlade i ungdoms-SM

I helgen avgjordes Sum-Sim Riks, ungdoms-SM, uppe i Umeå och Ljungby SS hade två simmare på plats som hade kvalat in till finalerna och det var Levente Nagy och Boglarka Kovacs.

För att kvala in till tävlingen gäller det att man i kvaltävlingen är bland de 16:e eller 24:e snabbaste i sin åldersklass i landet. Hur många platser det finns till finalen beror på vilken åldersklass man tillhör.

På plats för att representera Ljungby SS hade vi två simmare, Levente Nagy och Boglarka Kovacs.

Levente inledde tävlingen på lördagen med 200 meter frisim. Med jämnt fördelade krafter under hela sträckan kom han till slut in i mål på en tid av 2.04.53, ett nytt personligt rekord med totalt sju tiondelar och en fin tiondeplats i pojkar 14 år.

En stund efter sitt första lopp simmade han 100 meter fjäril där han hamnade strax över sitt personliga rekord.

På söndag förmiddag simmade Levente 200 meter bröstsim där han öppnade starkt men orkade inte riktigt hela vägen in i mål och han hamnade drygt två sekunder över sitt personliga rekord.

Under eftermiddagen simmade Levente sitt sista lopp för detta årets upplaga av Ungdoms-SM vilket var 200 medley. Här förbättrade han sin ryggsimstid från kvaltävlingen men det kostade honom krafter på slutet. På både medley och bröstsimmet slutade han som nia i sin åldersklass,

Boglarka gjorde sin Sum-Sim riks-premiär med sin paradgren 100 meter bröstsim. Hon öppnade sina första 50 meter på 36,41 vilket är en tid i paritet med den hon gjorde på kvaltävlingen och som dessutom är snabbare än hennes personliga rekord på 50 meter bröstsim. De sista 50 metrarna blev lite tuffare och hon hamnade några tiondelar över den tid hon hade på sista 50 metrarna i kvaltävlingen. Loppet resulterade i en tid som var tre tiondelar långsammare än hennes personliga rekord men också det näst snabbaste loppet hon simmat någonsin. Med detta blev hon placerad som 13:e tjej i sin åldersklass 13 år och yngre.

– Simmarna lämnade tävlingen med nya erfarenheter i bagaget och nu laddar vi om till nästa säsong, kommenterade tränaren Lova Andersson som var med under helgen och var nöjd med simmarnas prestationer.