Det var några dagar innan tävlingen, som skulle ha körts 27 april, som Älmhults motorklubb meddelade att Silverratten fick ställas in. Detta efter att grannar överklagat länsstyrelsens beslut om att tillåta rallykörning på en av sträckorna.

Då hoppades ÄMK på att hitta ett nytt datum, men nu har alltså motorklubben meddelat att det inte blir någon tävling i år.

”Älmhults Motorklubb har helt i samförstånd med ledningen för Sydsvenska Mästerskapet och Sydsvenska Rallycupen beslutat att inte köra Silverratten 2019. Efter en grundlig genomgång av tävlingskalendern för rally i Sverige resten av året konstateras att det inte är möjligt att stoppa in en tävling till utan att skapa ändrade förutsättningar för befintliga arrangörer och serier. Att göra så gynnar varken de tävlande eller rallysporten som helhet. Älmhults MK tar nya tag 2020”, står att läsa i ett pressmeddelande.

Mats Bergman, företrädare för Sydsvenska Rallycupen, tycker att det är tråkigt att tävlingen inte kan genomföras under 2019.

– Det går tyvärr inte att hitta något nytt datum, då hade man förstört förutsättningarna för någon annan, säger han.

Relaterat till artikeln